Fransen Roses

  Fransen Roses het best te omschrijven als een middelgrote kwekerij waar Red Naomi rozen worden gekweekt. Door een perfecte combinatie van moderne techniek, talent, vakmanschap en toewijding zijn deze rozen van absolute topkwaliteit!

   

  UW GARANTIES:

   

  • een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding;
  • constante topkwaliteit Red Naomi rozen;
  • strakke, uniforme bossen;
  • een keuze uit 22 verschillende sorteringen.

  Hoe het begon

  Het was 1948 toen de vader van Aad Fransen startte met het kweken van tabaksplanten, een product waar veel vraag naar was zo kort na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren 50 schakelde Fransen Sr. over op het kweken van groentes, onder ‘plat glas’, zoals dat destijds heette. In de jaren zestig bouwde Fransen Sr. zijn eerste verwarmde kas. In deze kas werden voornamelijk komkommers en tomaten gekweekt. Zoon Aad ging na zijn schoolopleiding bij zijn vader werken en leerde hier de fijne kneepjes van het vak.

   

  In 1980 nam Aad samen met zijn vader het besluit om rozen te gaan kweken. In het dorp De Lier - gelegen in Nederlands bekendste glastuinbouwgebied ‘het Westland” -  begonnen zij op een halve hectare een kleine rozenkwekerij. In deze kas werden rozenstruiken van het ras Privé geplant en het bedrijf was een feit. Destijds nog onder naam ‘Rozenkwekerij Fransen’ en nog zonder het inmiddels bekende logo.

   

  Zeven jaar later werd de Privé roos vervangen door de Zurella roos (ook bekend als de Candy). Dit ras werd gekweekt tot 1993, toen Aad een groter stuk grond op het St. Aechtenland in De Lier aankocht. In deze nieuwe kas van 1,3 hectare startte hij met het kweken van de gele Frisco roos. In 1999 werd deze roos vervangen door een compleet nieuw ras, de Naranga roos. Deze rozen werd in plaats van in de grond, van de grond af geteeld, en de struiken stonden in een substraat van kokos. Een geheel nieuwe methode in die tijd.

   

  In 2006 nam Aad het besluit om de kwekerij in De Lier uit te breiden naar 4,3 hectare en werd gestart met de teelt van de destijds zeer populaire Grand Prix roos. Rond dezelfde tijd werd ook de Red Naomi roos geïntroduceerd en Aad zag al snel de enorme potentie van deze schitterende roos. Het duurde dan ook niet lang totdat Aad het besluit nam om de Grand Prix te vervangen voor de Red Naomi. Door Aad’s jarenlange ervaring en een geweldig team van ervaren medewerkers, kregen de Red Naomi’s uit deze kas al snel het predicaat ‘uitmuntend”. Om deze hoge kwaliteit vast te houden zijn Aad en zijn team nog steeds iedere dag bezig om hun ‘formule’ te perfectioneren. 

  Afbeelding 1
  Afbeelding 2
  Afbeelding 3

  Unique selling points

  Fransen Roses is het best te omschrijven als een moderne, dynamische, middelgrote kwekerij waar door ervaren vakmensen rozen worden gekweekt van absolute topkwaliteit! Hierbij maken zij gebruik van de modernste technieken die er op dit moment beschikbaar zijn.

  De rozen worden met de grootst mogelijke zorg opgekweekt, geknipt en vervolgens zéér nauwkeurig gesorteerd. Het selectie- en sorteerproces is zéér belangrijk bij Fransen Roses. Nergens worden de rozen zo streng onderverdeeld in lengte, dikte, kleur & rijpheid als bij Fransen Roses, waardoor er perfecte uniforme bossen rozen ontstaan. De klanten zijn blij met deze strenge selectie- en sorteerproces en dàt, gecombineerd met een constante hoge kwaliteit is waar Fransen Roses voor staat! Ze zijn dan ook met een enorme drive en vakmanschap aan het werk om deze kwaliteit en sortering te waarborgen, en waar mogelijk, te verbeteren.

   

  FRANSEN ROSES GARANDEERT:

   

  • een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding;
  • zorgvuldig gesorteerde, zéér uniforme bossen;
  • absolute topkwaliteit Red Naomi rozen, een vaasleven tussen 10-14dagen;
  • zeer constante, hoge kwaliteit;
  • een keuze uit maar liefst 22 verschillende sorteringen!
  Afbeelding 1
  Afbeelding 2
  Afbeelding 3

  Vakmanschap

  Vakkennis, ervaring en talent, dat zijn de drie ingrediënten die nodig zijn om rozen van hoge kwaliteit te kweken. Er zijn veel factoren en omstandigheden die bepalend zijn voor de uiteindelijke grootte, vorm, kleur en levensduur van rozen.

   

  Er moet o.a. rekening gehouden worden met de juiste voedingstoffen; de precieze hoeveelheid water, de juiste temperatuur in alle seizoenen, de lichtintensiteit in combinatie met het natuurlijke licht, ziektes en de bestrijding daarvan, het knipproces, het inbuigen, het pluizen en nog veel meer factoren en omstandigheden. Deze zijn allemaal van invloed op het wortelgestel van de plant en zijn dus medebepalend voor de uiteindelijke kwaliteit. Voortdurend worden al deze zaken gemonitord en indien nodig, bijgestuurd. Hoe en in welke mate precies, dat is vaak het geheim van de vakman zelf. Vaak bepalen kleine details het onderscheid in kleur, kwaliteit en levensduur. 

  Afbeelding 1
  Afbeelding 2
  Afbeelding 3

  Verzorgingstips

  CONSUMENT

  Red Naomi worden door Fransen Roses met veel zorg en aandacht gekweekt. Hieronder volgen enkele tips voor een optimale houdbaarheid van de rozen:

   

  • Snijd de rozen schuin af met een scherp mesje. Ongeveer 2 à 3 cm is voldoende;
  • Verwijder de bladeren van de stengel zodat er geen bladeren onder water staan;
  • Gebruik altijd een schone vaas;
  • Zorg ervoor dat de rozen in voldoende water staan;
  • Gebruik altijd snijbloemenvoedsel. Volg de dosering op de verpakking;
  • Zet de rozen niet in de felle zon, of boven de verwarming;
  • Voorkom troebel water door het regelmatig te verversen;
  • Vermijd tocht;
  • Door het schuin afsnijden en verversen van water na vijf dagen te herhalen, beleeft u nog langer plezier van uw rozen.

   

  Milieuvriendelijk telen

  Fransen Roses is in het bezit van het certificaat: Milieu Project Sierteelt-A (MPS-A), een certificaat waar zij trots op zijn. Het is een erkenning voor bedrijven en hun milieubewuste manier van kweken. Alle gebruikte gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval worden nauwkeurig bijgehouden en iedere maand geëvalueerd door het instituut MPS-ECAS.

   

  ENERGIE

  Fransen Roses gebruikt milieuvriendelijke oplossingen voor het verzamelen van de voor het groeiproces benodigde energie. Een eigen energiecentrale zorgt voor de opwekking van elektra en warmte. Het surplus aan energie wordt geleverd aan een energiebedrijf en overtollige warmte wordt verzameld en geleverd aan twee naburige kwekers. Deze kunnen daarmee compleet in hun warmtebehoefte voorzien!

  Omdat voor een plant CO2 net zo belangrijk is als zuurstof voor een mens, wordt dit afvalproduct ingezet bij het groeiproces. Op deze wijze wordt ook bijgedragen aan het reduceren van de CO 2 emissie.

   

  TEELTPROCES

  De rozen worden gekweekt op steenwol in plaats van in de grond, hierdoor is Fransen Roses in staat om de voeding goed te doseren en wordt de bodem niet belast. Fransen Roses gebruikt uitsluitend biologische gewasbeschermers (levende organismen) voor de bestrijding van ziektes.

  Het regenwater dat op de kas valt wordt verzameld in een bassin. Na het bewateren van de struiken wordt het restwater opgevangen, gezuiverd en weer aangevuld met de benodigde voeding, op deze wijze is er altijd voldoende voedingswater en is er geen verspilling. Fransen Roses is altijd op zoek naar de meest milieuvriendelijke oplossingen voor de benodigde bestanddelen voor het groeiproces, en dat blijft ook zo!