Rozen kopen: wat vinden consumenten belangrijk?

Rozen zijn een mooi cadeau, het past bij veel mensen en het voldoet vaak aan de smaak van de ontvanger. Rozen geef je aan vrouwen, voor mannen vindt men het een minder goed geschenk. En rozen zijn een geschikt cadeau voor bijna alle leeftijden. Uitzondering hierop zijn jongeren onder de 30 jaar.  Hoe ouder de ontvanger, hoe geschikter de roos als cadeau.

Redenen waarom men geen rozen voor zichzelf koopt, is omdat men het te duur vindt en/of er geen geld voor heeft. Of men vindt dat hij niet lang genoeg staat (vooral Duitsland en Frankrijk). De meeste consumenten herinneren zich de laatste keer dat ze bloemen hebben gekocht bij een bloemist. Men kiest de bloemist vanwege de betere kwaliteit en omdat de bloemist de vakspecialist is. Voor prijs en gemak gaat men naar de supermarkt.

Als consumenten rozen kopen zijn de kleur, prijs, bloeistadium en grootte van de bloem het meest belangrijk. De roos is vooral een geschikt cadeau voor gelegenheden die te maken hebben met liefde en relaties zoals bij een huwelijk, een relatie-jubileum, voor Valentijn en Moederdag.

woensdag, 01 februari 2017 14:37