Jelle legt uit #5 Kopen in rijper stadium is geen verlies van houdbaarheid!

Als consumenten rozen kopen, willen zij natuurlijk wel verse rozen!
Vaak wordt die versheid geassocieerd met rozen die niet te ver open staan en die, in hun ogen, dus langer houdbaar zijn.
De wat rijpere rozen die bij de bloemist staan worden bestempeld als ouder met dus een korte levensduur… Je zou inderdaad zeggen dat hoe rauwer (meer gesloten) de roos wordt geoogst des te meer plezier de consument aan het product zal beleven. Maar dit klopt niet helemaal!

 

De praktijk is als volgt: snijrozen worden al decennia lang veredeld door Nederlandse selectiebedrijven. Hierdoor is het huidige assortiment rozenrassen geselecteerd op o.a. resistentie, bloemvorm, kleur, ziektes en houdbaarheid. Deze rozenrassen worden in professionele productiekassen geteeld.

 

In deze kassen worden de rozen pas geoogst als ze de optimale rijpheid hebben bereikt. Hoe rijper de roos geoogst wordt des te meer voedingssuikers de geoogste roos bevat.
En deze natuurlijke suikers zijn essentieel voor de levensduur van de roos! Daarom word er bij Fransen Roses twee keer per dag geoogst.

 

Een logisch gevolg van een rijpere oogst is dat bij de bloemist deze rozen ook rijper ogen. Maar door de extra hoeveelheid natuurlijke suikers die deze rozen bevatten ten opzichte van rozen die te rauw zijn geoogst, is een langere levensduur gegarandeerd! Dat terwijl te rauw geoogste rozen in het slechtste geval niet eens tot bloei komen bij de consument!

 

Dus koop met je ogen, gevoel en deze wetenschap!!

dinsdag, 29 januari 2019 09:34